Targetes solidàries, nou projecte de Cáritas

Des de Càritas Parroquial de Moncada volem presentar el nou projecte que estem iniciant i del quan ens en volem fer ressò i fer partícip a tota la societat. Les persones que viuen en una situació de vulnerabilitat ens mereixen tot el respecte i aquest és el motor que ens impulsa a repensar les nostres accions, a donar importància no només al que fem sinó a com ho fem. És temps de propostes per a seguir caminant cap a un ACOMPANYAMENT basat en la corresponsabilitat i situant a la persona en el centre i fent-la protagonista del seu procés vital.

Així, l’economat tancarà les seues portes progressivament per donar pas a la TARGETA SOLIDÀRIA, una nova resposta a l’hora de cobrir les necessitats d’alimentació de les persones que vénen a Càritas.

Es tracta d’una targeta prepagament que permetrà a les persones ateses comprar amb autonomia productes d´alimentació i netetja en els establiments locals de CONSUM mitjançant l’ajuda econòmica que reben. S’entregaran a les famílies que es valore des de L’ACOLLIDA de Càritas. La quantitat assignada dependrà de la necessitat i de la quantitat de membres de la unitat familiar. El voluntaris de Càritas podran comprovar, a través d’una aplicació, els moviments de cada targeta. Amb la targeta només es podrà consultar el saldo però no traure diners.

Amb aquest nou projecte es vol protegir l’anonimat absolut de la persona que, per la seua situació actual, acudeixen a Càritas. Possibilita a les famílies l’accés a productes peribles i frescos, productes als quals no tenia accés en l’economat. A més, les persones podran comprar els productes que realment necessiten. I, sobretot, li ofereix a la persona la DIGNITAT que mereix facilitant processos de normalització.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You May Also Like
Leer más

Ye sui Ecuador

Cáritas Ecuador y la Iglesia local está movilizando ayuda de urgencia hacia las zonas siniestradas para cubrir las…