Entrevista al clavari major de Santa Bàrbera

Pepe Tamarit té 28 anys i és este any el clavari major de la clavaria de Santa Bàrbera, una clavaria formada per 16 hómens.. El de Moncada, que es dedica al sector industrial ha volgut formar part d’este festa per a fer coses per el poble i pasar un bon any.

Pregunta:  Per què la clavaria la formeu soles xics?

Resposta: Ha sigut coincidència. Em varen dir que no hi havia clavaris i vaig parlar en el meu grup d’amics i es varen posar d’acord per a formar la clavaria. S’ha donat la casualitat de que sóm tot xics i quan ja estava el grup fet, la gent que se va interesar per formar part de la clavaria també eren xics. Ni se’n va oferir cap dóna ni ho varem oferir, erem un grup prau gran i bó i varem decidir que eixa anava a ser la clavaria.

P: Volies ser clavari major o vares ser escollit?

R: Vaig ser el que va comensar a parlar en la gent per a formar la festa i vaig decidir ser el clavari major. També és veritat que varen estar d’acord, aixina que en realitat em vaig presentar pero em varen escollir. Les dos coses.

P: Quant de temps se necesita per organitzar una clavaria i als clavaris?

R: Temps, molt de temps. Sobre tot quan apleguen dates com la de desembre, el dia de Santa Bàrbera. Varem fer una reunió cada setmana o cada dos i després hi ha molt de treball a casa, del que no es veu. Vesprades ocupades per a fer instàncies del ajuntament, actes, vendre lotería…Cal temps i és dificil perquè hi ha gent que a voltes no s’involucra i hi han moltes coses que organitzar.

P: Esteu organitzant les festes de setembre? Hi ha alguna novetat?

R: Sí, estem organitzant coses ja. De moment no. Però, més que de cara a les festes, volem fer coses durant tot l’any per a intentar recaudar fons i crear un bon ambient en el poble. Ja que sóm gent joven volem que la gent s’adone de que sóm això, gent jove i que se menegem. Intentarem que isca bé i volem que la gent no veja la part mala, si no que puga recordar bons moments, harmonia… Volem fer algo molt bó i que parlen bé de la clavaria.

P: Per què tú i els teus germans aneu a fer la festa junts?

R: Perque els ho vaig proposar i varen dir que sí. El meu cosí també va a fer la festa este any. Som una familia de tradició, molt del poble, som prau creients i estem un poc involucrats en l’església. Els meus pares han sigut clavaris del Corpus, de Santa Bàrbera, el meu germà Jaume va ser clavari major de la festa de Sant Vicent fa 10 anys i mos feia il.lusió seguir eixa traidició. Tornaré a ser clavari segur.

P: Què pots dir de Santa Bàrbera?

R: El que se sap, que va morir martirizada per ordre de son pare i tancada en una torre de tres finestres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You May Also Like